Een hele post in Nederlands!


En paar maand geleden ben ik bij een Wijkcentrum gewest. Ze zoekende daar op een Fitness docent voor een groep vrouwen en ik ben eindelijk daarvoor gekozen. Dat was de eerste keer dat ik hier in Nederland voor een echte vacature solliciteert - Want als jullie waarshijlijnk (ik krijg deze word nóóit goed) al weten, was ik eerder of met vrijwilligerswerk of met mijn eigen loopgroep en personal training klanten mee bezig.


Die groep met de vrouwen begint in twee weken, maar in de tussentijd hadden ze ineens ook iemand nodig voor een groep 50+. En gelukkig dachten de mensen van het wijkcentrum aan mij!!!


Een goede oplossing voor iedereen: ze hoeven niet alweer naar iemand anders gaan zoeken, ze kennen mij al en deze is een van mijn favoriete doelgroep om mee te werken. Ik vind het zó leuk en ik leer altijd zó veel van...!


Anyways! We zijn vanochtend begonnen. Natuurlijk heb ik slecht geslapen en was helemaal spannend: Het was mijn eerste keer met zo een groep (+-25 mensen) in Nederland, ze houden heel veel van de vorige docent en ik wist niet zeker wat te verwachten...


En ik moet zeggen, ook als jullie zeggen dat ik al goed Nederlands kan, de taal is, te minste in mijn hoofd, nog steeds een "issue".


Maar ja, alweer heeft Nederland mij verraste en ik kan met zekerheid zeggen dat ik me steeds meer thuis voelt. Het ging super en stapje per stapje krijg ik vertrouwen om in Nederlands nog meerdere sort lessen en trainingen te gaan geven!


Wat ik met deze post wil? Ik wil jullie motiveren om jullie dromen te gaan jagen. Het is vaak niet makkelijk, maar het is nooit te laat. Vaak had ik hier de idee dat ik nooit meer verder met mijn werk zou kunnen gaan, dat ik niet genoeg voor Nederland was en zo, maar vandaag kijk ik trots terug naar de laatste 2 jaar en 4 maand. Elke kleine stapje sinds mijn eerste accentvol "ik ben Adriana en ik won in Nederland" was de moeite waard. En het zal zo voor jou ook zijn als je iets echt heel graag wil!


Recent Posts

See All

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

Het was weer zo'n gewone dag (voor zo ver dat in ons team bestaat) op het werk toen Carolien haar punt maakte: (C)-Weet je, het is mooi gezegd dat mensen moeten gewoon hun werk leuk vinden. Maar eigen

Toen mijn Nederlands lexicon nog klein(er) was, ontdekte ik dat ik snel nieuwe woorden "op voorraad" kon krijgen als ik maar achtervoegsels aan bekende woorden wist toe te voegen. Een achtervoegsel is