Nederlandse Kampioenschap Canicross


Lekker bezit met mijn toppertje!

Het is voorbij. Vandaag liepen Marujo en ik de Nederlandse Kampioenschap Canicross. We trainen elke dag samen en hebben sinds januari 2.432km gelopen. En dat vind ik eigenlijk belangrijker dan de wedstrijd zelfs: samen naar buiten gaan, 6 keer in de week trainen, elke week de hele jaar door - en toch van hardlopen blijven genieten!


Dat is niet voor iedereen en dat kon ik alleen omdat ik met mijn hond(en) loop. Ze motiveren me en geven me de kracht om gedisciplineerd te blijven. Daarom heb ik gekozen voor een Canicross wedstrijd als de hoofddoel van dit jaar. Ook al wist ik dat we geen winnaars zouden worden (kijk maar naar de maat van de andere honden en hoe hard ze trekken en dan ga jij toch begrijpen wat ik bedoel).


De wedstrijd naam plaats op een motorcrossbaan en dat was zéker onze moeilijkste/ zwaarste Canicross wedstrijd ooit. We liepen wel zo snel mogelijk maar wat waren die heuvels stijl! En hoe veel bochten?! Héél technisch parcours en ook nog gevaarlijk af en toe (want de heuvels zijn ook stijl naar beneden!!).

Heuvel af was net zo zwaar als heuvel op!

Ons "realistisch doel" was een top 5 halen. "Droom doel" was een medaille naar huis brengen. Uiteindelijk zijn Marujo en ik 4de geworden. We zijn er heel blij en tevreden mee. We liepen tegen top, fanatiek en professionele atleten en deden toch ons best. Plus, we genoten zeker meer dan iedereen van de hele training programma zonder geblesseerd te rakken, zonder elkaar te overbelasten, door gewoon te genieten en samenwerken!!


Hardwerken samen met Marujo

En een uur na de finish was ik alweer bij de start voor een hele nieuwe ervaring! Dan gewoon voor de lol, om de korte versie met Jackie, de hond van Ingrid M. Snijder , te gaan lopen. We hebben twee keer samen getraind en hij loopt heel graag hard - en Ingrid kon dit keer niet mee doen, dus ging ik met Jackie voor de fun lopen! Maar wat waren we ook een goede team!!


Bij de start met Jackie. Hij had er zin in!!!

Hij is echte een sprinter en harde werker. We liepen de 3km in 13 minuten. Dat is best knap op zo een parcours en met een vermoeide Adriana achter je, Jackie!!!


Bijna bij de finish met Jackie!

Het was een dag om nooit meer te vergeten. We zijn er blij en tevreden mee. Nu even gas terug nemen en onze lichaampjes een beetje laten herstellen en dan opzoek naar een volgende uitdaging!


Bedankt Ingrid voor de gezelligheid en voor de vertrouw aan me, en Bas Huizinga natuurlijk ook, voor de dagelijks support - en de eten! 😜

En dit zou zonder Peer (de beste trainer te wereld) ook niet mogelijk zijn! Hij past de schema's voor mij altijd goed aan en zorgt dat we altijd het best uit mijzelf halen!


Gezellig herstel tijd tussen eerste en tweede loop!