10 jaar als ondernemer! En nu?


(Voorwoorden)

Het is al een tijd dat ik hier wilde schrijven. Maar als ik klaar ben om te beginnen, twijfel ik nog altijd als ik in het Nederlands of Portugees moet doen en raak ik mijn motivatie tijdens het beslissing kwijt. Ik besloot dat ik vanaf nu gewoon in het Nederlands ga doen. Punt. En pech voor degenen die deze taal niet kunnen, maar ik schijf vooral voor mezelf, om mijn gedachten te organiseren en mijn hoofd op te ruimen. En die gedachten komen al sinds een tijd alleen maar in het Nederlands (behalve voor sommige grappige Braziliaanse uitdrukking en scheldwoorden...!). Dus ja, Nederlands wordt het.

---------- HEALTHY AGING--------


Leven is vol verassingen. Als ik 10 jaar geleden moest mijn leven in 2019 beschreven, zou ik waarschijnlijk anders benoemen dan wat het uiteindelijk is geworden. Ik heb het toen onderschat. Het is veel beter dan bedacht gewest!


Precies 10 jaar geleden heb ik mijn eerste training als ondernemer sport coach gegeven. Ik was toen 22 jaar oud. Ik wilde toen extra centjes verdienen, want ik had een droom: ik wilde in Nederland gaan wonen. En daarvoor te sparen zou mij met slechts één baan niet lukken.


In 2009 was ik ook met mijn sport studie traject begonnen en mijn vrienden en familie begonnen mij als personal trainer aan te raden aan hun bekende's. Want dat deed ik al sowieso graag: mensen motiveren om in beweeg te blijven en gezonde gewoonte's te leren. Alle soort mensen, van alle leeftijden, in het sport die het beste bij hun paste.

Iedereen die ik mee werkte heeft nog steeds een special plek in mijn haart. Er zijn veel mensen gewest in die 10 jaren - mensen die voor 7 jaren of 3 maand lang mee deden - maar ik weet nog elke naam uit mijn hoofd.























Jullie weten het al! Mijn leven bestaat al sinds mijn vroege jeugd voor een groot deel uit sport en voor dat ik ondernemer werdt, had ik al jaren in verschillende sport wedstrijden mee gedaan en in een aantal sport verenigen gewerkt. Maar naast de centjes om mijn droom waar te maken, wilde ik meer voor het wereld betekenen.


En als ik nu naar achter kijk, heb ik geen betreurt. Ook niet van de fouten die ik onderweg gemakt heb. Daar heb ik vooral veel van gelerend. Maar nu is het tijd om weer naar voor te kijken, aan de toekomst te denken. Want toen ik naar Nederland kwam, had ik plannen die uiteindelijk niet helemaal zijn vervolgd gewest. En dat is niet erg! Want ik zou met die plannen niet zo blij zijn als ik nu ben.


Maar en hoe herziet het toekomst uit dan? Met veel (steeds gezonder) bejaarden!


Want dat is een van mijn favoriete doelgroep geworden. Bejaarden en honden. En als het kan, maak ik nog een mooie combinatie hiervan en een wereldrevolutie hiermee!




Recent Posts

See All

Je leven zal heel opwindend zijn. Probeer maar van vroeg af om ervan te genieten. Schrik niet van alle drukte en beroering - het hoort in jouw geval blijkbaar erbij. Je trekt aandacht op een natuurlij

Há tempos venho pensando em escrever um texto em português. Chegou a hora: Agora que o blog está censurado, esse espaço volta a ser principalmente meu e o filtro, portanto, menos rigoroso. Sempre escr