3 jaar in Nederland!


Precies drie jaar geleden besloot ik om alle risico's te nemen en stapte ik in een vlucht richting mijn grootste droom en avontuur. Ik naam alleen het essentiële mee: die mooiste kado wat mijn vader ooit aan mij gaf (een Nederlandse passport), een koffer met boeken, kleiding en mijn twee maatjes Rocky en Marujo.


Ik had toen wel een aantal plannen voor mijn toekomst in dit land, maar eigenlijk heel weinig van die zijn uitgekomen. Naast het verbeteren van mijn Engels en het leren van het Nederlands - die wel zijn gelukt - ik dacht dat ik gewoon twee jaar zou gaan studeren, dan een diploma halen die mij een baan zou garanderen en klaar: Aan de slaag!


Maar nee!


Drie jaar later gebruik ik nog steeds mijn Braziliaans diploma's (die hier gelukkig ook geldig zijn) en heb, net zoals toen, mijn eigen bedrijf. Ik doe wat ik leuk vind plus de boekhouding - die ik niet zo leuk vind...!

Verder heb ik héél veel over de bedoeling van liefde en partnerschap geleerd. Vooral sinds ik Bas Huizinga ontmoete.


Zonder hem had ik waarschijnlijk al opgegeven, want geloof me: ook als ik hier blij ben, er zíjn van die moeilijke dagen die alles dat ik wil is een knuffel van mijn moeder, oma of zus. Of gewoon mijn broer bellen en samen uit gaan eten.


Maar ik mag echt niet klachten. Naast Bas kwam ik hier heel lieve mensen tegen die ik nu mijn vrienden of Nederlandse familie kan noemen.


En als ik nu terug kijk, voel ik me trots en tevreden. Als ik bijvoorbeeld deze tekst in het Portugees moest schrijven, had ik waarschijnlijk complete andere verhalen te vertellen....maar ondanks het weer, ik zou echt nergens anders willen zijn!


Bedankt, Nederland! Ik hou van jou!


Recent Posts

See All

Je leven zal heel opwindend zijn. Probeer maar van vroeg af om ervan te genieten. Schrik niet van alle drukte en beroering - het hoort in jouw geval blijkbaar erbij. Je trekt aandacht op een natuurlij

Há tempos venho pensando em escrever um texto em português. Chegou a hora: Agora que o blog está censurado, esse espaço volta a ser principalmente meu e o filtro, portanto, menos rigoroso. Sempre escr