Run Forest Run Gasselteveld 43Km


Het feit dat ik (te) competitief ben, heeft vooral in de afgelopen 2 jaren veel nadelen opgeleverd. Daarom besloot ik nu om terug naar het trail running te keren. Op de weg lopen vind ik ook leuk, maar dat brengt me een drukte in mijn hoofd die niet echt gezond is. Misschien wordt het ooit weer beter.


Trail running helpt me flink hiermee. Afgelopen zaterdag liep ik 43Km tijdens de Run Forest Run Gasselte. Run Forest Run organiseert geweldige trails in het noorden van Nederland.


Hier maakt jouw looptempo niet veel uit. Er is vaak een tijdlimiet voor de langere afstanden, maar dat heeft meer te maken met veiligheid en afsluiting van het parcours, dan met een egostrijd of prestatie. Er is bijvoorbeeld geen medaille of prijsuitreiking.


Bas ging dit keer voor de 26Km. We liepen dus de eerste paar kms samen. Daarna nam hij een afslag (rond km 20) en ik ging verder in de buurt van een groep van nog 2 of 3 mannen lopen. Op een gegeven moment moest ik plassen. Toen ik terug naar de trail kwam, liep ik voor een km of 10 helemaal alleen. Dat vind ik natuurlijk geweldig! Het is leuk om samen met anderen te lopen, maar het is ook een bijzondere gevoel, als je alleen natuur om je heen ziet.


Later moest ik weer plassen (Ik heb vast genoeg gedronken) en dan kwam ik achter drie andere mannen terug. We liepen de laatste 8km ongeveer samen. Iedereen op zijn eigen tempo en wereld, maar toch een beetje samen.


Het parcours was super mooi en gevarieerd, dat weet ik zeker! We hebben door single-tracks, losse zand, wat bredere paden en stenen gelopen. Maar vraag me aub niet af wat was precies waar!!! Ik verbaas me altijd als ik verhalen en blogs lees, waar men precies weet waar was wat.


Wat ik me ook goed kan herinneren is, dat na 40km, we teen hele stijle heuvel tegen kwamen. We moesten echt klimmen hoor; benen EN armen gebruiken! En als kers op de taart, moesten we nog op km 41 door het water heen! Lekker verfrissend!!!


Het was trouwens wat Nederlanders "een beetje warm" noemen. Voor mij was het prachtige weer! Doe je volgende keer mee?