57 of 7,50?!

Een van de grootste uitdagingen met betreft tot de Nederlandse taal voor mij zijn de nummers. Tot 20 tellen wilt prima, maar vanaf 20 vind ik dat een dingetje hoor.

Als iemand mij vraagt hoeveel is 64 + 48, bereken ik dan heel waarschijnlijk 46 + 84. Of, afhankelijk van de context, 4,60 + 8,40. Maar ja, ik ben gelukkig geen wiskundiger en hoef niet daarvan leven.

Hoewel ik een tijd geleden wel bijna failliet ging omdat de nummers in het Nederlands zó raar in elkaar zitten: Ik moest naar de fysio. Ik belde en maakte een afspraak. Vervolgens werd ik geïnformeerd dat dat mij "zevenenvijftig" zal kosten. Wat begreep ik?!? 7 (zeven) en 50 (vijftig). "Het valt mee", dacht ik. Maak aub meteen 3 afspraken dan!

Tot dat ik na de behandeling voor de balie stond en het werd (natuurlijk) 57 euro van mij gevraagd. Toen pas besefte ik me pas hoe naïef ik ook was geweest!!!! "hum, he....tsc.... het spijt me, maar kunnen we de andere twee afspraken ook nog annuleren?!"Recent Posts

See All

Zelf(ver)standig woorden

Zelfstandige naamwoorden zijn woorden die ‘een zelfstandigheid’ aanduiden. Dat kunnen concrete zaken zijn als mensen (man, Anneke), dieren (paard) en dingen (huis, hout). Maar het kunnen ook plaatsen

Sta(a)rt

"Hierdoor hebben we al een mooie start", dacht ik te hebben gezegd in een poging om de werkgroep aan te moedigen. Maar iedereen lachte. Blijkbaar heb ik gezegd dat we een mooie staart hadden...!