57 of 7,50?!

Een van de grootste uitdagingen met betreft tot de Nederlandse taal voor mij zijn de nummers. Tot 20 tellen wilt prima, maar vanaf 20 vind ik dat een dingetje hoor.

Als iemand mij vraagt hoeveel is 64 + 48, bereken ik dan heel waarschijnlijk 46 + 84. Of, afhankelijk van de context, 4,60 + 8,40. Maar ja, ik ben gelukkig geen wiskundiger en hoef niet daarvan leven.

Hoewel ik een tijd geleden wel bijna failliet ging omdat de nummers in het Nederlands zó raar in elkaar zitten: Ik moest naar de fysio. Ik belde en maakte een afspraak. Vervolgens werd ik geïnformeerd dat dat mij "zevenenvijftig" zal kosten. Wat begreep ik?!? 7 (zeven) en 50 (vijftig). "Het valt mee", dacht ik. Maak aub meteen 3 afspraken dan!

Tot dat ik na de behandeling voor de balie stond en het werd (natuurlijk) 57 euro van mij gevraagd. Toen pas besefte ik me pas hoe naïef ik ook was geweest!!!! "hum, he....tsc.... het spijt me, maar kunnen we de andere twee afspraken ook nog annuleren?!"0 views0 comments

Recent Posts

See All

Afgetrokken

Het was maart 2018 en we gingen op bezoek bij iemand. We reden weg toen ik een appje stuurde aan diegene die op ons wachtte: - "We zijn afgetrokken!" Altijd leuk hoe mensen ons lachend ontvangen...!

Wat een schattige poeppie!!!

"Ze hebben een poep gekregen. Hij is zo schattig!!!" Het was een puppy, natuurlijk. Het "oe" en "u" niet goed kunnen onderscheiden blijft mijn gevaarlijkste fout, blijkbaar.... Huur en hoer, poep en p

Aanvullen of aanvoelen

"Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk elkaar aan kunnen voelen". - jij bedoelt "aanvullen", of niet soms?! "Ja, dit!" reageerde ik, wetend dat mijn "u" mijn grootste zwakke punt is en lietend duid