57 of 7,50?!

Een van de grootste uitdagingen met betreft tot de Nederlandse taal voor mij zijn de nummers. Tot 20 tellen wilt prima, maar vanaf 20 vind ik dat een dingetje hoor.

Als iemand mij vraagt hoeveel is 64 + 48, bereken ik dan heel waarschijnlijk 46 + 84. Of, afhankelijk van de context, 4,60 + 8,40. Maar ja, ik ben gelukkig geen wiskundiger en hoef niet daarvan leven.

Hoewel ik een tijd geleden wel bijna failliet ging omdat de nummers in het Nederlands zó raar in elkaar zitten: Ik moest naar de fysio. Ik belde en maakte een afspraak. Vervolgens werd ik geïnformeerd dat dat mij "zevenenvijftig" zal kosten. Wat begreep ik?!? 7 (zeven) en 50 (vijftig). "Het valt mee", dacht ik. Maak aub meteen 3 afspraken dan!

Tot dat ik na de behandeling voor de balie stond en het werd (natuurlijk) 57 euro van mij gevraagd. Toen pas besefte ik me pas hoe naïef ik ook was geweest!!!! "hum, he....tsc.... het spijt me, maar kunnen we de andere twee afspraken ook nog annuleren?!"Recent Posts

See All

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

Het was weer zo'n gewone dag (voor zo ver dat in ons team bestaat) op het werk toen Carolien haar punt maakte: (C)-Weet je, het is mooi gezegd dat mensen moeten gewoon hun werk leuk vinden. Maar eigen

Toen mijn Nederlands lexicon nog klein(er) was, ontdekte ik dat ik snel nieuwe woorden "op voorraad" kon krijgen als ik maar achtervoegsels aan bekende woorden wist toe te voegen. Een achtervoegsel is