57 of 7,50?!

Een van de grootste uitdagingen met betreft tot de Nederlandse taal voor mij zijn de nummers. Tot 20 tellen wilt prima, maar vanaf 20 vind ik dat een dingetje hoor.

Als iemand mij vraagt hoeveel is 64 + 48, bereken ik dan heel waarschijnlijk 46 + 84. Of, afhankelijk van de context, 4,60 + 8,40. Maar ja, ik ben gelukkig geen wiskundiger en hoef niet daarvan leven.

Hoewel ik een tijd geleden wel bijna failliet ging omdat de nummers in het Nederlands zó raar in elkaar zitten: Ik moest naar de fysio. Ik belde en maakte een afspraak. Vervolgens werd ik geïnformeerd dat dat mij "zevenenvijftig" zal kosten. Wat begreep ik?!? 7 (zeven) en 50 (vijftig). "Het valt mee", dacht ik. Maak aub meteen 3 afspraken dan!

Tot dat ik na de behandeling voor de balie stond en het werd (natuurlijk) 57 euro van mij gevraagd. Toen pas besefte ik me pas hoe naïef ik ook was geweest!!!! "hum, he....tsc.... het spijt me, maar kunnen we de andere twee afspraken ook nog annuleren?!"0 views0 comments

Recent Posts

See All

Gestoken oog

Het is dinsdag ochtend. Ik heb een week vrij. Een vriend vraagt of ik vandaag weer ga lopen. Logische vraag: wat moet ik anders doen als ik vrij ben?! Ik reageer teleurgesteld (en een beetje sacherijn

Uitgerekend

Een vriendin van mij belde gisteren met (figuurlijk) groot nieuws: - "We zijn zwanger", zegt ze. (Werkelijk) nog klein nieuws dus... Na alle felicitaties en vrolijke reacties (waarna ik stiekem ze ook