Lieve kleine Dida,


Ik heb je al eerder eens geschreven, maar vandaag vieren we 36 jaar en ik dacht dat een goede moment was voor weer zo´n briefje.


Je leven tot nu toe zal alles behaalve saai zijn. Schrik niet van alle drukte en beroering - het hoort in jouw geval blijkbaar erbij. Je trekt aandacht op een natuurlijke (en soms onbedoelde) manier waar je ook komt. Weet, however, dat anderen blij of tevreden stellen níet jouw verantwoordelijkheid is.


Durf groot te dromen, maar weet dat de grootste dingen die je zult bereiken heb je nooit durven te dromen. Geloof niet in alles wat tegen jou wordt gezegd. Houd vast aan jouw eigen principes en idealen en wees niet bang om weleens "nee" te zeggen.


Meeste mensen zullen een tijdelijk rol in je leven spelen. Sommigen komen er vroeg bij, sommigen wat later (soms te laat). En als je mensen moet laten gaan, stel je niet teleur, wees gewoon dankbaar voor goede momenten samen. Als je ooit een hond bij mama's straat tegemoet komt, neem ie dan naar huis! Jij zult denken dat je zijn leven red, maar eigenlijk zal híj diegene zijn die, samen met een andere (gekke) hond die iets later komt, de jouwe meerdere malen gaat redden...


Neem meer tijd om jezelf te leren kenen. Ga alleen op pad en geniet van je eigen gezelschap. Dat kan in het begin spannend zijn, maar het zal je later bewonderingen doen. Trouw trouwens niet met de eerste man die je ten huwelijk vraagt slechts omdat je bang bent om alleen te zijn.


Jij bent goed met woorden. Gebruik dit om de wereld te veranderen!


Leer goed naar jouw intuïtie te luisteren of zal je vaak balen dat je dat niet gedaan hebt. Na een val, neem je tijd om te herstellen: niet alles hoeft snel. Neem het sporten niet zo serieus: jij wordt niet de beste in één discipline, maar wel goed in alle. Probeer van begin af vooral ervan te genieten.


Jij bent intens. Zo intens dat dat moeilijk voor je naasten kan zijn. Wees bewust hiervan. Probeer alsjeblieft op een of andere manier balans te vinden - anders zal je nooit tevreden zijn en daar kun je veel last van krijgen. Beloon jezelf! Vier de grote overwinningen, maar ook de kleine dingen.


Hoe moelijk het af en toe ook wordt, geef het leven niet op.

Heel veel van wat je denkt dat fout is gegaan zal uiteindelijke iets goeds opleveren - ik beloof.


Liefs, de Dida van 2022

Recent Posts

See All

Op 4 Mei 2016 kwam ik bang maar tegelijkertijd droom en-hoopvol in Nederland aan. Ik was hier vaker geweest, maar nooit eerder had ik mijn honden meegenomen: een teken van mijn (serieuse) intenties d

Ik moet van Assen naar Amsterdam met de trein. Ticket kost € 26. Als ik "verget" uit te checken worden er "maar" € 20 in rekening gebracht. Dat ga ik natuurlijk niet doen, maar...: Is dit mijn Brazili