Beterscha(a)p

Een collega meldde zich ziek. Ik reageerde (en meende):


- Ik wens je veel beterschaap. Pas aub goed op jezelf!


Zijn antwoord kwam snel:

- Wat een lieve reactie van je. Ik vraag me alleen af: vind je mijn schaap niet goed genoeg?! 😅


Nou ja, zeg...die aa's wéér!!!!

Het is "beterschap", Adriaanaa!!!!! Scháp.


Word ik trouwens hier ooit beter in?!

Vindt.jij?

Hoop.Ik.

Beter.Schaap.

Recent Posts

See All

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

Het was weer zo'n gewone dag (voor zo ver dat in ons team bestaat) op het werk toen Carolien haar punt maakte: (C)-Weet je, het is mooi gezegd dat mensen moeten gewoon hun werk leuk vinden. Maar eigen

Toen mijn Nederlands lexicon nog klein(er) was, ontdekte ik dat ik snel nieuwe woorden "op voorraad" kon krijgen als ik maar achtervoegsels aan bekende woorden wist toe te voegen. Een achtervoegsel is