Dag 7: verleden en toekomst in één

Vanaf het begin af had ik het gevoel dat deze reis een soort mijlpaal in mijn leven zou zijn.

Niet lang geleden heb ik geleerd om tijd alleen te waarderen - en dat is mij inmiddels van levensbelang geworden.


Ik ben zeker een sociale dier, maar één sluit het ander niet uit en als ik alleen ben houd ik me bezig met wat echt belangrijk voor me is en maak ik tijd voor diepzinnige vraagstukken over en aan mezelf.


Vandaag hadden we een bezoek bij Gardameer in het programma staan - en omdat een mooie rit is, ben ik op de motor gegaan terwijl Roberta en de boys met de auto reden. Ze wilden daarnaast graag nog een of andere winkel bezoeken - en dat hoefde voor mij óók niet, dus ik ben gewoon met een omweg naar Fabrizio gereden.


Onderweg heb ik trouwens ook een garage gevonden om even Linda haar ketting in te laten smeren. Dát dus ook weer geregeld.


Fabrizio is een oude vriend van mijn ouders en de ouders van Roberta. Hij was volgens mijn moeder de allereerste om ons in het ziekenhuis te bezoeken toen de ondergetekende ster geboren werd!!!

Ik heb daar geen herinneren aan - en eerlijk gezegd ook niet aan hem vroeger, maar hij was blij om mij te zien en garandeerde dat ik veel van mijn moeder in me heb. Mijn moeder was ook hartstikke blij toen ik onze selfie aan haar stuurde:Roberta en de boys gingen rond 12 uur weer weg. Ik bleef nog voor de lunch, waardoor Fabrizio en ik nog even rustig konden bijpraten. Het was gezellig!


Daarna reed ik terug naar de zeilvereniging bij Idromeer, waar ik Roberta, Vitto en Carlos weer trof. Vitto ging met een kleinere boot (zie foto) het water op en Roberta en ik zijn weer met de Lasers bezig geweest: 2x2, en toen werd ze moe! Ik bleef nog even... Wie weet wanneer ik weer een kans krijg om op een zeilboot te gaan zitten?!?! - dan maar vandaag tot de laatste minuut genieten!En daar, alleen op het water, genietend van de zacht geluidje van het water tegen de boot, bedacht ik me hoe bijzonder deze reis al is: er is enerzijds zó veel van mijn verleden aanwezig en anderzijds zijn er ook veel nieuwe ervaringen en inzichten die vast invloed zullen hebben aan mijn toekomst en manier van leven van nu af...

Recent Posts

See All

Op 4 Mei 2016 kwam ik bang maar tegelijkertijd droom en-hoopvol in Nederland aan. Ik was hier vaker geweest, maar nooit eerder had ik mijn honden meegenomen: een teken van mijn (serieuse) intenties d