Hoe wéét ik dat?

Zoals de meeste van jullie weten, ik heb slechts één Nederlandse cursus gevolgd en dat was toen ik nog de basis zinnen en woorden moest leren. Daarna ging ik verder met Jip & Janneke boeken tot dat ik genoeg had om de praktijk in te gaan en van mijn eigen fouten leren.


Jullie lezen vaak grapjes over die fouten, maar wat óók wel eens gebeurd is dat ik me verbaas over woorden (en constructies) die ik wel góed weet te gebruiken.


De laatse zin hierboven, bijvoorbeeld. Het is geen simpele constructie en ik heb géén idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.


Ook weet ik af en toe worden zoals "bevordering" en "afgrijselijk" te gebruiken om vervolgens me zelf gelijk af te vragen:


"Hoe wéét ik dat?! En waarom maak ik anderzijds zo veel domme fouten?!"


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Afgetrokken

Het was maart 2018 en we gingen op bezoek bij iemand. We reden weg toen ik een appje stuurde aan diegene die op ons wachtte: - "We zijn afgetrokken!" Altijd leuk hoe mensen ons lachend ontvangen...!

Wat een schattige poeppie!!!

"Ze hebben een poep gekregen. Hij is zo schattig!!!" Het was een puppy, natuurlijk. Het "oe" en "u" niet goed kunnen onderscheiden blijft mijn gevaarlijkste fout, blijkbaar.... Huur en hoer, poep en p

Aanvullen of aanvoelen

"Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk elkaar aan kunnen voelen". - jij bedoelt "aanvullen", of niet soms?! "Ja, dit!" reageerde ik, wetend dat mijn "u" mijn grootste zwakke punt is en lietend duid