Hoe wéét ik dat?

Zoals de meeste van jullie weten, ik heb slechts één Nederlandse cursus gevolgd en dat was toen ik nog de basis zinnen en woorden moest leren. Daarna ging ik verder met Jip & Janneke boeken tot dat ik genoeg had om de praktijk in te gaan en van mijn eigen fouten leren.


Jullie lezen vaak grapjes over die fouten, maar wat óók wel eens gebeurd is dat ik me verbaas over woorden (en constructies) die ik wel góed weet te gebruiken.


De laatse zin hierboven, bijvoorbeeld. Het is geen simpele constructie en ik heb géén idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.


Ook weet ik af en toe worden zoals "bevordering" en "afgrijselijk" te gebruiken om vervolgens me zelf gelijk af te vragen:


"Hoe wéét ik dat?! En waarom maak ik anderzijds zo veel domme fouten?!"


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kon(t)...

Heel erg in het begin, toen ik nog de basis van deze geweldige taal zat te leren, appte ik Bas: - jij konT beter los laten! Logisch toch? Die T...: Ik kan - ik kon jij kunt - jij "kont" wij kunnen - w

Beterscha(a)p

Een collega meldde zich ziek. Ik reageerde (en meende): - Ik wens je veel beterschaap. Pas aub goed op jezelf! Zijn antwoord kwam snel: - Wat een lieve reactie van je. Ik vraag me alleen af: vind je m

Verderkijker

Tijdens het lezen kwam ik een nieuwe woord tegen. Bas zat naast me en ik vroeg hem: - Verrekijker? Wat is dat? Hij reageert met een gebaar: duimen en wijsvingers aan elkaar en dat op zijn ogen. - "Aha