Ik hou van jou meer dan ik van banaan hou

Bijna 5 jaar geleden arriveerde ik in Nederland. Zes maand later hadden Bas en ik onze eerste date. Mazzel of noodlot, noem het hoe je maar wilt: ik viel voor de eerste Nederlander met wie ik uit ging!


Ik heb sindsdien zó veel over liefde geleerd. Dag in dag uit zijn we er voor elkaar - no matter what. En hoewel ik vaak had gezegd dat wat mijn betreft niet hoefde, hebben we precies drie jaar geleden toch die papiertjes getekend.


Maar het is wel iets m.b.t. (Nederlandse) liefde dat ik een beetje ingewikkeld vind:


I like you = Ik vind je leuk

I love you = Ik hou van jou

I like banana = Ik hou van banaan


Hoe leg je dan uit dat wat je voor iemand voelt sterker is dan wat je voor bananen voelt?


- Ik hou van jou (in iedere geval) meer dan ik van banaan hou!54 views0 comments

Recent Posts

See All

Afgetrokken

Het was maart 2018 en we gingen op bezoek bij iemand. We reden weg toen ik een appje stuurde aan diegene die op ons wachtte: - "We zijn afgetrokken!" Altijd leuk hoe mensen ons lachend ontvangen...!

Ik vertrok

Ik was er niet helemaal klaar voor, maar ik was klaar met het wachten. Na het verkopen van (bijna) alle mijn bezittingen, sloot ik precies 5 jaar geleden de deur van mijn appartement in São Paulo voor

Wat een schattige poeppie!!!

"Ze hebben een poep gekregen. Hij is zo schattig!!!" Het was een puppy, natuurlijk. Het "oe" en "u" niet goed kunnen onderscheiden blijft mijn gevaarlijkste fout, blijkbaar.... Huur en hoer, poep en p