Kon(t)...

Heel erg in het begin, toen ik nog de basis van deze geweldige taal zat te leren, appte ik Bas:


- jij konT beter los laten!


Logisch toch? Die T...:

Ik kan - ik kon

jij kunt - jij "kont"

wij kunnen - wij konden (of toch konten?!)

Recent Posts

See All

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

Het was weer zo'n gewone dag (voor zo ver dat in ons team bestaat) op het werk toen Carolien haar punt maakte: (C)-Weet je, het is mooi gezegd dat mensen moeten gewoon hun werk leuk vinden. Maar eigen

Toen mijn Nederlands lexicon nog klein(er) was, ontdekte ik dat ik snel nieuwe woorden "op voorraad" kon krijgen als ik maar achtervoegsels aan bekende woorden wist toe te voegen. Een achtervoegsel is