Kant-en-Klaar(komen)

Thuis hebben we een eerlijk taakverdeling, waarbij de belangrijkste is: Bas doet de boodschappen!!!


Ik heb zó een hekel aan winkelen dat dat snel naar voren kwam toen hij me "ter samenwonen" vroeg:

- "Kom je bij me wonen?"

- "Doe jíj dan alle boodschappen?!"


Grappen terzijde, hij is wél diegene die het vaakst doet.

Het is niet dat hij het leuk vindt. Maar dat, beste vrienden, is echt liefde!


De lijst doen we samen. We hebben daarvoor een WhatsApp groep "Supermarkt" ontwikkeld en daar sturen we de nodige items naartoe. Op dit manier verdwaald de lijst zich niet tussen onze dagelijks romantische berichten in (waarvan voorbeelden zijn: "Polder is goed te doen, alleen de bruggen zijn glad", "Wat een rotweer vanochtend", "Ik ook van jou" en nog duizenden foto's van de honden).

Maar laat ons even focussen op de Supermarkt groep. Ooit schreef ik:

- Soort pasta die al klaar komt.

Bas reageert:

-?!?!?!?

Ik probeer verder uit te leggen:

- Ja, voor tijdens het lopen. Een soort pasta waarbij je gewoon heet water moet toevoegen. Weet je nog?!


Eenmaal thuis met KANT-EN-KLAAR NOODLES, legde hij nog netjes uit wat "klaarkomen" precies betekent!!!

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kon(t)...

Heel erg in het begin, toen ik nog de basis van deze geweldige taal zat te leren, appte ik Bas: - jij konT beter los laten! Logisch toch? Die T...: Ik kan - ik kon jij kunt - jij "kont" wij kunnen - w

Beterscha(a)p

Een collega meldde zich ziek. Ik reageerde (en meende): - Ik wens je veel beterschaap. Pas aub goed op jezelf! Zijn antwoord kwam snel: - Wat een lieve reactie van je. Ik vraag me alleen af: vind je m

Verderkijker

Tijdens het lezen kwam ik een nieuwe woord tegen. Bas zat naast me en ik vroeg hem: - Verrekijker? Wat is dat? Hij reageert met een gebaar: duimen en wijsvingers aan elkaar en dat op zijn ogen. - "Aha