Kant-en-Klaar(komen)

Thuis hebben we een eerlijk taakverdeling, waarbij de belangrijkste is: Bas doet de boodschappen!!!


Ik heb zó een hekel aan winkelen dat dat snel naar voren kwam toen hij me "ter samenwonen" vroeg:

- "Kom je bij me wonen?"

- "Doe jíj dan alle boodschappen?!"


Grappen terzijde, hij is wél diegene die het vaakst doet.

Het is niet dat hij het leuk vindt. Maar dat, beste vrienden, is echt liefde!


De lijst doen we samen. We hebben daarvoor een WhatsApp groep "Supermarkt" ontwikkeld en daar sturen we de nodige items naartoe. Op dit manier verdwaald de lijst zich niet tussen onze dagelijks romantische berichten in (waarvan voorbeelden zijn: "Polder is goed te doen, alleen de bruggen zijn glad", "Wat een rotweer vanochtend", "Ik ook van jou" en nog duizenden foto's van de honden).

Maar laat ons even focussen op de Supermarkt groep. Ooit schreef ik:

- Soort pasta die al klaar komt.

Bas reageert:

-?!?!?!?

Ik probeer verder uit te leggen:

- Ja, voor tijdens het lopen. Een soort pasta waarbij je gewoon heet water moet toevoegen. Weet je nog?!


Eenmaal thuis met KANT-EN-KLAAR NOODLES, legde hij nog netjes uit wat "klaarkomen" precies betekent!!!

Recent Posts

See All

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

Het was weer zo'n gewone dag (voor zo ver dat in ons team bestaat) op het werk toen Carolien haar punt maakte: (C)-Weet je, het is mooi gezegd dat mensen moeten gewoon hun werk leuk vinden. Maar eigen

Toen mijn Nederlands lexicon nog klein(er) was, ontdekte ik dat ik snel nieuwe woorden "op voorraad" kon krijgen als ik maar achtervoegsels aan bekende woorden wist toe te voegen. Een achtervoegsel is