Lid(t)teken

Ik vind het leuk om te zien hoe mensen reageren op mijn taalfouten. Sommigen negeren ze, sommigen zijn heel brutaal en gaan mij gelijk corrigeren, een paar voelt een soort schaamte (hoewel ík diegene ben die de fouten maak!), en er is nog een groep die mij op een subtiele manier op de hoogte probeer te brengen.


Ik schreef:

"Hij heeft nog een kleine lidteken"


Als je de context niet ken, vraag je je waarschijnlijk af: "een wááát?!".

Of doe je toch een poging: "het gaat misschien over een deelnemer van een tekening vereniging? Of over een teken die ergens lid van is...?"


Maar dan komt het antwoord bericht:

"Gelukkig is hij hersteld. En hopen dat litteken in de loop van de tijd minder zichtbaar wordt."


Zien jullie dat? Ze hóefde niet het woord weer op te schrijven (ze kon prima "dat ipv" litteken" gebruiken) maar ze deed het toch - bewust of onbewust, op een heel subtiele manier heeft ze me gecorrigeerd en iets geleerd...


Litteken! Lit-Teken!!!!!


Recent Posts

See All

Op 4 Mei 2016 kwam ik bang maar tegelijkertijd droom en-hoopvol in Nederland aan. Ik was hier vaker geweest, maar nooit eerder had ik mijn honden meegenomen: een teken van mijn (serieuse) intenties d