Lieve kleine Dida...

Je leven zal heel opwindend zijn. Probeer maar van vroeg af om ervan te genieten. Schrik niet van alle drukte en beroering - het hoort in jouw geval blijkbaar erbij. Je trekt aandacht op een natuurlijke (en soms onbedoelde) manier waar je ook komt. Weet, however, dat anderen blij of tevreden stellen níet jouw verantwoordelijkheid is.


Durf groot te dromen, maar weet dat de grootste dingen die je zult bereiken heb je nooit durven te dromen. Geloof niet in alles wat tegen jou wordt gezegd.


Geld is soms noodzakelijk, maar niet de belangrijkste in het leven. Houd vast aan jouw eigen principes en idealen. Bepaal zelfs wie je bent of wilt zijn. Laat dit niet aan anderen en wees niet bang om "nee" te zeggen. Ook niet tegen je ouders.


Meeste mensen zullen een tijdelijk rol in je leven spelen: stel je niet teleur, en als het zover is dat je ze moet laten gaan, wees dankbaar voor goede momenten samen. Diegene die er altíjd voor je zullen zijn en voor wie je er ook zal willen zijn kun je op één hand tellen (of twee handen als je de honden mee telt).


Trouwens, wanneer je een witte-bruine hond voor mama's thuis tegen kom, neem hij mee naar huis: hij zal je leven veranderen. Er komt later ook een zwarte witte: die is idioot gek maar zal je heel trots maken.


Neem meer tijd om jezelf te leren kenen. Ga alleen op pad en geniet van je eigen gezelschap. Dat kan in het begin spannend zijn, maar het zal je bewonderingen doen - geloof me. Ook als aan je anders wordt geleerd, jij bent van niemand afhankelijk. In je heb je alles wat je nodig hebt. Trouw trouwens niet met de eerste man die je ten huwelijk vraagt: It's a trap! De man die het beste bij jou past zul je pas later - misschien te laat - tegen komen.


Jij bent intens. Zo intens dat dat moeilijk voor je naasten kan zijn. Wees bewust hierover. Het is voor jou alles of niks. Het woord "lauw" blijk je niet te kennen, maar probeer alsjeblieft op een of andere manier balans te vinden - anders zal je nooit tevreden zijn en daar kun je veel last van krijgen.


Je zult meerdere sporten op wedstrijd niveau mee doen: jij wordt nooit de beste in iets, maar wel goed in alles.Het zeilen gaat jij heel veel goeds opleveren, maar ook veel leed. Hardlopen vind je waarschijnlijk nog niks aan, maar later wordt dat jouw favoriete therapie. Je zou je verbazen als je wist hoeveel van de wereld kom je door het hardlopen uiteindelijk te zien.


Ik weet dat melkchocolade heerlijk smaakt, maar stop alsjeblieft zo snel mogelijk daarmee. Veganistisch zijn klinkt waarschijnlijk nog ver van jouw realiteit en mogelijkheden, maar het werkt heel goed voor je en wordt een van jouw beste gezondheidskeuzes ooit.


Leer goed naar jouw intuïtie te luisteren of zal je vaak balen dat je dat niet gedaan hebt. Na een val, neem je tijd om te herstellen: niet alles hoeft snel. Probeer altijd naar de positieve kant van dingen en verhalen te kijken: heel veel van wat je denkt dat fout is gegaan zal uiteindelijke iets goeds opleveren - beloofd.


En als er wat is, weet dat ik er voor je ben en dat ik het goed heb.

Liefs,

De 2021 Dida

Recent Posts

See All

Há tempos venho pensando em escrever um texto em português. Chegou a hora: Agora que o blog está censurado, esse espaço volta a ser principalmente meu e o filtro, portanto, menos rigoroso. Sempre escr

Elke 12 juni is voor mij mijmerend. Misschien is dát wat verjaardagen bij mensen doen?! In de afgelopen 35 jaar heb ik het weinig gedaan van wat van mij verwacht werd: ik ben wel naar school geweest,