Marujo is jarig!

Het was Carnaval (14 februari in Brazilië) 2015 en ik was om de een of andere reden in São Paulo - de laatste plaats waar ik normaal gesproken een vakantie zou doorbrengen. Ik reed met mijn scooter op weg naar huis toen ik een grote file tegen kwam. Door tussen en voorbij de auto's te rijden, kwam ik erachter dat ze langzaam reden om twee speelse honden te berschermen.


Om te helpen, reed ik de stoep op en opende mijn rugzak waar ik wat te eten had. De honden renden dan gelijk naar me toe en de auto's konden nu door rijden. "Dank je wel, jongedame", moeten ze gedacht hebben.

Maar wat nu?

Ik reed op een scooter, weet je nog?!?!


Gelukkig stopte een auto en vroeg me of ik wat hulp wilde. Ja natuurlijk!!! Maar wat kunnen we doen? Als je de situatie van straathonden in Brazilië kent, weet je ook dat er geen dierenasiel zou ons kunnen helpen. Uiteindelijk vroeg ik hen om de honden naar mijn huis te brengen en lang verhaal kort, de andere hond werd geadopteerd en Marujo (Zeeman in het Portugees) bleef bij ons (Rocky en ik).

De dierenarts zei dat hij ongeveer 1 jaar oud was, en ik weet dat het een beetje raar lijkt te zijn, maar aangezien ik een datum moest kiezen, heb ik 29 oktober gekozen en dit is waarom:


Op die dag in 2014 (dus ongeveer 4 maanden eerder) werd een vriend van Rocky aangereden door een auto toen hij ons probeerde te begroeten in een park in de buurt. We hebben geprobeerd hem te redden, maar het was tevergeefs. Deze hond was nog steeds een puppy en leek ongelooflijk op Marujo - niet alleen fysiek, maar ook qua karakter (zo erg zelfs dat hij onschuldig midden op straat speelde). Dus toen ik werd gevraagd naar Marujo's verjaardag, besloot ik Flocos te eren met al het geluk en de liefde die Marujo in ons leven bracht.

Marujo heeft een gekke en aanstekelijke energie. Hij doet alles met plezier en intensiteit. Hij nodigt Rocky nog steeds uit om te spelen, maar respecteert zijn grote broer meer dan wat dan ook.

Hij rent snel genoeg om van mij een betere hardloper te maken zonder te forceren en is ook een geweldige leerling; Als je eten bij je hebt, doet hij alles wat je wilt!Hij slaapt diep, snurkt en wordt chagrijnig als je hem aanraakt terwijl hij slaapt, maar hij is een brave jongen !!! Hij heeft ook deze onschuldige en nieuwsgierige blik en een indrukwekkend vermogen om ons elke dag aan het lachen te maken.

We zijn zo blij dat je ons heb gekozen, Marujão! We houden van je, maatje!!!

Recent Posts

See All

Je leven zal heel opwindend zijn. Probeer maar van vroeg af om ervan te genieten. Schrik niet van alle drukte en beroering - het hoort in jouw geval blijkbaar erbij. Je trekt aandacht op een natuurlij

Há tempos venho pensando em escrever um texto em português. Chegou a hora: Agora que o blog está censurado, esse espaço volta a ser principalmente meu e o filtro, portanto, menos rigoroso. Sempre escr