Mooie ma(a)n!

Hoewel ik best goed in het Nederlands kan communiceren, zijn er een aantal dingen die ik blijf lastig vinden.


Een door mij heel vaak gemaakte fout - in woord en geschrift - is het gebruik van twee klinkers waarin één moet of andersom. Ik hóór het verschil simpelweg (nog) niet. Dat resulteert af en toe in wat grappige situaties.


Jij mag dan, wat mijn betreft, prima erom lachen, mits je me daarna uitlegt wat aan de hand is. Anders raak ik in de "waar", snap je?!


Een tijd geleden kwam ik thuis en zei tegen Baas (Bas!):

- Schat, moet je kijken wat een mooie man buiten!!!

- Jij bedoel zeker (en hopelijk) de maan?!?!


Andere voorbeelden zijn:


- Nou, hallo! Ik ben Adriana en ik "won" in Hoogezand.

- Wat goed zeg! Wát won je?!?!


- Ik wens je beterschaap!

- Is die van mij dan niet goed genoeg, Adriana?!


11 views1 comment

Recent Posts

See All

Werkgroep(pie)

Ik ontving een uitnodiging en stuurde die door aan collega's: "Hoi allemaal, Misschien leuk als aanvulling info voor ons werkgroeppie! Ik doe sowieso mee. Groetjes, Adriana" Een paar minuten na dat ik

Gestoken oog

Het is dinsdag ochtend. Ik heb een week vrij. Een vriend vraagt of ik vandaag weer ga lopen. Logische vraag: wat moet ik anders doen als ik vrij ben?! Ik reageer teleurgesteld (en een beetje sacherijn

Uitgerekend

Een vriendin van mij belde gisteren met (figuurlijk) groot nieuws: - "We zijn zwanger", zegt ze. (Werkelijk) nog klein nieuws dus... Na alle felicitaties en vrolijke reacties (waarna ik stiekem ze ook