Naar de artisjok voor een bril

Updated: Dec 7, 2020

Gisteren vroeg iemand mij of ik al lang een bril draag.

Wie mij goed ken weet dat ik, wanneer dat past, liever een verhaal vertel dan een korte antwoord geef.


Dus daar ging ik weer: ik vertelde dat ik als kind altijd een bril op had maar dat ik als opstandige puber op een gegeven moment ermee simpelweg was gestopt.


Jaren later (lees dit jaar) begon ik er last van te krijgen. Rijden was vermoeiend dan normaal en vaak kon ik dingen waaraan mensen in de verte wezen niet zien of herkennen.


"...en op suggestie van Bas ging ik dan naar de artisjok...", vertelde ik verder.

- waaaaaaar naartoe?

- "naar de artisjok, om te laten meten enzo, weet je?", benadrukte ik.

Bas zat ernaast en corrigeerde me lachend: "opticien, schat!".


Nou ja, zeg! Hoe kom ik dáár nou weer? Ik wíst dat! Ik wist het juiste woord! Hoe gek is dat? pffff.... ik snap er niks meer van!!!

Taal leren: never a dull moment!!!


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Afgetrokken

Het was maart 2018 en we gingen op bezoek bij iemand. We reden weg toen ik een appje stuurde aan diegene die op ons wachtte: - "We zijn afgetrokken!" Altijd leuk hoe mensen ons lachend ontvangen...!

Wat een schattige poeppie!!!

"Ze hebben een poep gekregen. Hij is zo schattig!!!" Het was een puppy, natuurlijk. Het "oe" en "u" niet goed kunnen onderscheiden blijft mijn gevaarlijkste fout, blijkbaar.... Huur en hoer, poep en p

Aanvullen of aanvoelen

"Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk elkaar aan kunnen voelen". - jij bedoelt "aanvullen", of niet soms?! "Ja, dit!" reageerde ik, wetend dat mijn "u" mijn grootste zwakke punt is en lietend duid