Naar de artisjok voor een bril

Updated: Dec 7, 2020

Gisteren vroeg iemand mij of ik al lang een bril draag.

Wie mij goed ken weet dat ik, wanneer dat past, liever een verhaal vertel dan een korte antwoord geef.


Dus daar ging ik weer: ik vertelde dat ik als kind altijd een bril op had maar dat ik als opstandige puber op een gegeven moment ermee simpelweg was gestopt.


Jaren later (lees dit jaar) begon ik er last van te krijgen. Rijden was vermoeiend dan normaal en vaak kon ik dingen waaraan mensen in de verte wezen niet zien of herkennen.


"...en op suggestie van Bas ging ik dan naar de artisjok...", vertelde ik verder.

- waaaaaaar naartoe?

- "naar de artisjok, om te laten meten enzo, weet je?", benadrukte ik.

Bas zat ernaast en corrigeerde me lachend: "opticien, schat!".


Nou ja, zeg! Hoe kom ik dáár nou weer? Ik wíst dat! Ik wist het juiste woord! Hoe gek is dat? pffff.... ik snap er niks meer van!!!

Taal leren: never a dull moment!!!


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kon(t)...

Heel erg in het begin, toen ik nog de basis van deze geweldige taal zat te leren, appte ik Bas: - jij konT beter los laten! Logisch toch? Die T...: Ik kan - ik kon jij kunt - jij "kont" wij kunnen - w

Beterscha(a)p

Een collega meldde zich ziek. Ik reageerde (en meende): - Ik wens je veel beterschaap. Pas aub goed op jezelf! Zijn antwoord kwam snel: - Wat een lieve reactie van je. Ik vraag me alleen af: vind je m

Verderkijker

Tijdens het lezen kwam ik een nieuwe woord tegen. Bas zat naast me en ik vroeg hem: - Verrekijker? Wat is dat? Hij reageert met een gebaar: duimen en wijsvingers aan elkaar en dat op zijn ogen. - "Aha