Onvoorkoombaar, floder & appelstaartje's - alles in één keer!

Een hele dag vol vergadering vraagt naar (taal)fouten.

Blijkbaar is me gewoon "onvoorkoombaar"- (Bij deze nog een extra - en live - bijdrage van deze creatieve taalontwikkelaar!)


Het was weer de laatste bijeenkomst van de dag en mijn mond reageerde niet meer scherp ten opzichte van mijn gedachten.


Ik schrijf nu alsof mijn redenering altijd betrouwbaar is - en hoewel de ijverige lezer weet dat dit niet het geval is, laat ons dít keer de schuld aan mijn mond geven.

We hadden het over flyers en folders:


- zullen we dan blabla-appelstaartje-blabla.nl in de FLODER zetten?


En als je een beetje bekend bent met online vergaderingen, kan je je voorstellen:


Ik was diegene aan het woord, dus ik was de enige met het microfoon aan. Plotseling zag ik mijn scherm vol lachen en glimlachen en had gelijk door:


- oeps! Sorry mens, met floder bedoel ik folder - óf flyer!!!

Iemand zet zijn microfoon aan en zegt, nog lachend:


- Há, Adriana....en die appelstaartje ook nog!!! Hahahah


Tja, dit is een oude creatie van me! Ik kan het blijkbaar (onbewust) niet zo makkelijk los laten!


Het was verder best productief hoor. En geloof me: ik verpest niet élke vergadering!!!


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Werkgroep(pie)

Ik ontving een uitnodiging en stuurde die door aan collega's: "Hoi allemaal, Misschien leuk als aanvulling info voor ons werkgroeppie! Ik doe sowieso mee. Groetjes, Adriana" Een paar minuten na dat ik

Gestoken oog

Het is dinsdag ochtend. Ik heb een week vrij. Een vriend vraagt of ik vandaag weer ga lopen. Logische vraag: wat moet ik anders doen als ik vrij ben?! Ik reageer teleurgesteld (en een beetje sacherijn

Uitgerekend

Een vriendin van mij belde gisteren met (figuurlijk) groot nieuws: - "We zijn zwanger", zegt ze. (Werkelijk) nog klein nieuws dus... Na alle felicitaties en vrolijke reacties (waarna ik stiekem ze ook