Ouder(s)en

Het was maandag 8 uur in de ochtend. Ik zat al zo'n twee uur te werken, waardoor de excuus "ik was nog niet helemaal wakker" vervalt.


Ik ontving een digitale flyer die duidelijk gericht op ouderen was. OUDEREN!

Die stuur ik (volle vertrouw) door naar één van mijn werkgroepen en daar reageert iemand met de vraag: hebben we ouderen die deelnemen in het project?


Ik verbaas me met haar vraag, want ze weet namelijk heel goed dat dat wél het geval is!

Vriendelijk leg ik uit dat er inderdaad "een paar" zijn.


Verder deel ik de flyer ook met een collega die zich bezig houdt met de belang van de eerste 1.000 dagen in het leven van een kind.


Ze reageert met "Leuk, maar dat is níet echt mijn doelgroep, he?!"


En tóen had ik het door:

Natuurlijk weet ik het verschil, maar de verwarring tussen de twee woorden (ouderen en ouders) blijk nog stééds niet helemaal onder controle te zijn...!


Nu snap ik die vraag in de groep ook wel. Er zijn zeker ouders die deelnemen in het project, maar geen ouderen (nog!).


Dat was dan te minste een eye opener voor de projectleider in kwestie (ik): waarom niet eigenlijk?!


Recent Posts

See All

"Wacht! Ik wil graag even foteren!!!" - Sorry, je wil graag wát?! - hm, tja.... een foto maken, of, hoe zeggen jullie het ook alweer?, já: Fotograferen! Zo'n lange woord... En zo kwam ik aan mijn nieu

Op 4 Mei 2016 kwam ik bang maar tegelijkertijd droom en-hoopvol in Nederland aan. Ik was hier vaker geweest, maar nooit eerder had ik mijn honden meegenomen: een teken van mijn (serieuse) intenties d

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

treinao 3.jpg

ADRIANA OVERGOOR

Een in-Brazilië-geboren Nederlander outdoor adventure freak met enige gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal.