Pi(e)k

Ik was samen met een vriendin een weekje naar Italië. Vanuit ons gehuurde huis liep een mooi pad omhoog waarlangs ik bijna elke ochteng ging dribbelen.


Op de donderdag beloofde ik het kort te houden en vertrok. Ik zou 15 minuutjes op lopen en dan terugkeren. Bij terugkomst, anderhalf uur later, legde ik uit:


- tja, ik als ik eenmaal een pik zie moet ik er heen. Ik kan niet zomaar omdraaien, een pik trekt me gewoon aan!!!


Marjolijn keek me verbaasd aan door deze intieme en spontane kennisgeving, en barstte in lachen uit:


- nou, ik leer je goed kennen deze week!!!


Natuurlijk had ik het over de piEk van de berg. Na zo vaak korte klinkers op een foutieve manier lang te maken, denk ik eens eindelijk góed te hebben, en dan krijg ik dit...!

Recent Posts

See All

"Wacht! Ik wil graag even foteren!!!" - Sorry, je wil graag wát?! - hm, tja.... een foto maken, of, hoe zeggen jullie het ook alweer?, já: Fotograferen! Zo'n lange woord... En zo kwam ik aan mijn nieu

Op 4 Mei 2016 kwam ik bang maar tegelijkertijd droom en-hoopvol in Nederland aan. Ik was hier vaker geweest, maar nooit eerder had ik mijn honden meegenomen: een teken van mijn (serieuse) intenties d

"Die deed vroeger actief mee maar is inmiddels afgekakt", legde ik serieus uit. A F G E K A K T: ingekakt en (daardoor) afgehaakt.

treinao 3.jpg

ADRIANA OVERGOOR

Een in-Brazilië-geboren Nederlander outdoor adventure freak met enige gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal.