Pre-vakantie dagboekje

Dat is het: ik vertrek over een paar uurtjes richting de eerste vakantie die ik in jaren écht denk te verdienen. Vorige jaar wist ik eindelijk een veilige plek in de Nederlandse arbeidsmarkt te vinden en te bevestigen. Daardoor kreeg mijn professionele leven veel meer structuur - iets wat ik na 15 jaar ondernemerschap graag wilde.


Die structuur en stabiliteit weet ik zeker te waarderen, maar mijn huidige baan vraagt ook andere tempo dan wanneer ik alleen werkte. Ik vind dat opzich leuk maar het is even aan wenen.


Dat ik récht op vakantiedagen heb is ook nieuw voor me, trouwens. Als ZZPer (in Nederland) had ik misschien minder druk en kon ik mijn werkweek naar wensen indelen, maar echte vakantie had ik nauwelijks - want als ik weg was maar de klant belde, kon ik niet echt negeren.


Maar ja, nu is het zover: ik mag 2 weken weg en de werktelefoon en de computer bliven thuis. Even resetten, ontspannen en opladen. Daarvoor heb ik ook iets leuks bedacht: ik ga met Linda op pad!


Het wordt mijn eerste meerderedagse motorreis. Hoewel ik jaren lang motoren heb gehad, een langere reis was in Brazilie niet denkbaar. Voornamelijk omdat daar de risico's te groot waren/zijn: denk aan wegenkwaliteit en infrastructuur, maar ook aan de "gezelschap" die een alleenreisende vrouw daar kan aantrekken.


Bas moet nog tot September werken en mag dus deze twee weken met de honden thuis blijven: ik hoorde iets over ene boysavond, maar ook planen inclusief trails, Netflix, pizza en bier... Het zou wel! Het belangrijkste voor me is dat ze ook naar hun zin hebben!


Het alleen reizen vind ik aan de ene kant spannend, maar tegelijkertijd heb ik er ontzettend veel zin in. Míjn doel is uiteindelijk bij Ro komen - maar wanneer precies weet ik het nog niet. Ik heb ideeën, maar ik stel geen vaste plannen en kijk per dag wat ik wil en kan doen. Het begint vanmiddag met mijn tweede Corona prik, daarna mag ik gelijk richting Zuid gaan rijden. Wie weet kom ik op tijd voor het avondeten bij vrienden in Maastricht?!


Recent Posts

See All

Op 4 Mei 2016 kwam ik bang maar tegelijkertijd droom en-hoopvol in Nederland aan. Ik was hier vaker geweest, maar nooit eerder had ik mijn honden meegenomen: een teken van mijn (serieuse) intenties d