Stadsbosbeheer

Deze week had ik met Annet over iemand binnen onze netwerk.

Ik schrijf dan netjes: "Mevrouw Blabla, van Stadsbosbeheer..."

Wat voor mij best logisch klonk, want mevrouw Blabla houd zich bezig met het beheren van de gemeentelijke groenvoorzieningen in (de stád) Groningen!!!


Annet legde me lachende maar goed bedoeld uit: "Voor de natuur in Nederland hebben we twee grote partijen die dat beheren: Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Staat, als in land. Dus een landelijke organisatie die de bossen en bijbehorende natuur in Nederland beheren. Maar niet de gemeentelijke groenvoorzieningen... Dat doet een stadsdeelbeheerder: dus mevrouw Blabla"


Ik snap het! Maar laat ons eerlijk zijn: is een bos niet veel leuker dan een deel?! En als we toch een stads-iets-beheerder hebben die voor de groenvoorzieningen in de stad zorgt, kunnen we dan niet beter duidelijker maken en voor een stadsbósbeheerder gaan?!?!* Blabla is een fictieve naam.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Gestoken oog

Het is dinsdag ochtend. Ik heb een week vrij. Een vriend vraagt of ik vandaag weer ga lopen. Logische vraag: wat moet ik anders doen als ik vrij ben?! Ik reageer teleurgesteld (en een beetje sacherijn

Uitgerekend

Een vriendin van mij belde gisteren met (figuurlijk) groot nieuws: - "We zijn zwanger", zegt ze. (Werkelijk) nog klein nieuws dus... Na alle felicitaties en vrolijke reacties (waarna ik stiekem ze ook