Stadsbosbeheer

Deze week had ik met Annet over iemand binnen onze netwerk.

Ik schrijf dan netjes: "Mevrouw Blabla, van Stadsbosbeheer..."

Wat voor mij best logisch klonk, want mevrouw Blabla houd zich bezig met het beheren van de gemeentelijke groenvoorzieningen in (de stád) Groningen!!!


Annet legde me lachende maar goed bedoeld uit: "Voor de natuur in Nederland hebben we twee grote partijen die dat beheren: Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Staat, als in land. Dus een landelijke organisatie die de bossen en bijbehorende natuur in Nederland beheren. Maar niet de gemeentelijke groenvoorzieningen... Dat doet een stadsdeelbeheerder: dus mevrouw Blabla"


Ik snap het! Maar laat ons eerlijk zijn: is een bos niet veel leuker dan een deel?! En als we toch een stads-iets-beheerder hebben die voor de groenvoorzieningen in de stad zorgt, kunnen we dan niet beter duidelijker maken en voor een stadsbósbeheerder gaan?!?!* Blabla is een fictieve naam.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Afgetrokken

Het was maart 2018 en we gingen op bezoek bij iemand. We reden weg toen ik een appje stuurde aan diegene die op ons wachtte: - "We zijn afgetrokken!" Altijd leuk hoe mensen ons lachend ontvangen...!

Wat een schattige poeppie!!!

"Ze hebben een poep gekregen. Hij is zo schattig!!!" Het was een puppy, natuurlijk. Het "oe" en "u" niet goed kunnen onderscheiden blijft mijn gevaarlijkste fout, blijkbaar.... Huur en hoer, poep en p

Aanvullen of aanvoelen

"Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk elkaar aan kunnen voelen". - jij bedoelt "aanvullen", of niet soms?! "Ja, dit!" reageerde ik, wetend dat mijn "u" mijn grootste zwakke punt is en lietend duid