Van topsport naar leuksport

Ik werk tegenwoordig deels als ZZPer en geef dan, onder anderen, gymles aan ouderen. Wat ik leuk vind aan deze groep is dat ze vaak heel blij zijn met kleine dingetjes.


Ze hebben ook zo veel verhalen en willen graag alles met je delen, dus lesgeven aan hun is voor mij een feest: we gaan gezellig met elkaar kletsen en tussendoor wat oefeningen doen!

In Brazilië was ik ook ZZP'er, maar toen lag mijn focus op topsport. Toen ik eenmaal naar Nederland kwam, had ik ook bewust gekozen om niet meer met topsport te gaan werken, maar sport en bewegen toegankelijker maken voor mensen die met dat betreft minder kunnen.


Dus een switch gemaakt van topsport naar leuk-sport, leuk bewegen! En hier word ik echt blij van: van sport en bewegen toegankelijk maken, bij de mens zijn en gezondheid op verschillende niveaus te bevorderen.


Deze film ontving ik als cadeau van mijn grote (letterlijk en figuurlijk) vriend Winfried Bats. Het is een super mooie beeld van elke vrijdag ochtend met mijn allereerste groep ouderen in Nederland.