Wat heb ik tot nu toe geleerd van elke dag hardlopenHet ging niet in één keer goed. Dit is mijn derde poging, maar ik heb inmiddels 50 dagen achter elkaar hardgelopen. En hoewel op eerste indruk dit juist disbalans aanduidt, elke dag hardlopen zorgt voor dat de prestatiedruk in mijn hoofd afneemt.


In de afgelopen 50 dagen liep ik soms harder, soms rustiger, soms meer, soms minder, weer of geen weer, zin of geen geen zin, alleen of in gezelschap van anderen, op de weg of in de natuur.


Niks anders dan de compromis van slechts 1,6km per dag stond vast. Geen tempo, geen tijd en geen idiote kilometerstand. Het énige wat ik moest doen was elke dag mijn hardloopschoen aantrekken en minimaal 1,6km ermee afleggen. En dat is prima te doen - tenminste als je de dag ervoor je niet kapot loopt. Het is dus juist een zoektocht naar balans.


Elke dag hardlopen heeft me inmiddels ook bewust gemaakt van de invloed van een gezond doel op mijn dagelijks leven. Er zijn zeker van die (koud en donkere) dagen waar ik gewoon niet uit mijn bed wil, maar een makkelijk haalbaar doel hebben hielp me om in zulke dagen de eerst stap te zetten - en eenmaal buiten liep ik vaak meer dan de (vanuit bed) geplande 1,6km.


Ik weet niet hoe lang ik dit vol houd. Ik kijk per dag, dat maakt het eenvoudiger. Ultramarathons verdelen we ook in kleinere stukjes, toch?!

Daarnaast, mijn streven is niet een cijfer, maar goed voor mezelf zorgen -en van de reis genieten, natuurlijk!


 

...Maar als we toch hier zijn, hierbij een paar cijfertjes van de afgelopen 50 dagen!!!:

- Minimaal afgelegd afstand op één dag: 2km

- Maximaal afgelegd afstand op één dag: 58 km.

- Totaal afgelegd afstand: 666km

- Gemiddelde afstand per dag: 13,5km

Recent Posts

See All

Je leven zal heel opwindend zijn. Probeer maar van vroeg af om ervan te genieten. Schrik niet van alle drukte en beroering - het hoort in jouw geval blijkbaar erbij. Je trekt aandacht op een natuurlij