Welke kle(i)ding doe je aan?

Met de uitspraak gaat in dit geval goed, maar een fout die ik in schrift heel vaak doe is kleding met "ei" schrijven.


Dan heeft men plotseling geen kleding meer aan, maar een klei-ding!!!


Dat komt heel waarschijnlijk omdat ei in het portugees lees je als "hey"- net zoals in kleding (oftwel "klheyding"!).

Anyway, wisten jullie trouwens dat in Brazilie witte kle(i)ding de bekendste traditie op oudejaarsavond is?!??

De kleur van de onderbroek op die avond is ook heel belangrijk: wit voor vrede in de nieuwjaar, rood voor liefde, geel voor geld, blauw voor gezondheid enzovoort...


Wat zouden jullie dan aan hebben? Persoonlijk deed ik altijd liever een pyjama en een zwarte (zo had ik alle kleuren in één...) onderbroek aan!!!


Recent Posts

See All

Het was maandag 8 uur in de ochtend. Ik zat al zo'n twee uur te werken, waardoor de excuus "ik was nog niet helemaal wakker" vervalt. Ik ontving een digitale flyer die duidelijk gericht op ouderen was

Bijna 6 jaar geleden vertrok ik en liet ik al mijn geliefde -behalve mijn honden- achter. Om mijn moeder gerust te stellen belofte ik om in principe minstens één keer per jaar haar te bezoeken - en da