Wijklijk

Tja, ik ben er weer....!


Ik spraak vanmiddag een collega:


- "Mevrouw Blabla weet er veel van. Haar benadering is altijd heel erg persoonlijk gericht en terwijl ik hierin ook geloof, vraag ik me af hoe ze dat wijklijk zou opzetten.


- Jij bedoelt "werkelijk", of niet?


- Nee, nee! Ik bedoel precies wat ik zei: WIJKLIJK! Dus niet persoonlijk (want we weten allemaal dat dat niet altijd mogelijk is), maar wijklijk gericht....!!!

...En als dat nog geen woord is, wil ik me excuseren om Van Dalen gelijk te gaan bellen, want dit vind ik simpelweg een onmisbaar woord.


Er bestaan verschillende voorbeelden van landelijk aanpakken. Maar ze zeggen altijd: "begin klein!".

Laat ons dan dorplijk, buurtlijk en wijklijk maar gaan werken!!!

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Afgetrokken

Het was maart 2018 en we gingen op bezoek bij iemand. We reden weg toen ik een appje stuurde aan diegene die op ons wachtte: - "We zijn afgetrokken!" Altijd leuk hoe mensen ons lachend ontvangen...!

Wat een schattige poeppie!!!

"Ze hebben een poep gekregen. Hij is zo schattig!!!" Het was een puppy, natuurlijk. Het "oe" en "u" niet goed kunnen onderscheiden blijft mijn gevaarlijkste fout, blijkbaar.... Huur en hoer, poep en p

Aanvullen of aanvoelen

"Het mooiste zou zijn als we uiteindelijk elkaar aan kunnen voelen". - jij bedoelt "aanvullen", of niet soms?! "Ja, dit!" reageerde ik, wetend dat mijn "u" mijn grootste zwakke punt is en lietend duid